O šampaňském ...

Šampaňské je ideálním partnerem pro každý prožitý okamžik


Respektujte však následující rady ...


Ochrana:
- lahve skladujte na plocho, aby šampaňské bylo vždy v kontaktu s korkovou zátkou
- chraňte šampaňské před světlem
- uchovávejte lahve pokud možno při konstantní teplotě 10 až 12 °C, abyste zabránili kolísání teploty.

Ochutnávka:
- vložte lahvičku do chladničky po dobu nejméně 4 hodin
- nebo šampaňské osvěžte vložením lahve do kbelíku na šampaňské naplněného vodou a ledem po dobu 30 minut (nepoužívejte mrazák, který ničí aroma)
- podávejte při teplotě 4 až 6 °C s vědomím, že se šampaňské zahřívá ve sklenicích v průměru o 2 °C první minutu a o 1 °C každých 6 minut poté.

Dejte si pozor na sklo!
Žádné poháry. Šampaňské servírujte ve sklenkách, které jsou dostatečně tenké a vysoké, aby se bublinky mohly plně rozvinout. Vyberte si flétny ve tvaru tulipánu, abyste koncentrovali aroma a vyhnuli se jeho rozptýlení. Sklenice umyjte ve velmi horké vodě bez saponátu, protože zbytky saponátu a leštidla "hasí" pěnu.

Samozřejmě je třeba se vyvarovat myčky nádobí.